Elektrisch

Elektrische klauwverzorgingsbox

 

Bekijk de film >>

Mobiele Elektrische klauwverzorgingsbox

 

Bekijk de film >>

Deze elektrische klauwbekapbox is speciaal ontwikkeld voor de grotere melkveebedrijven die een vaste opkapbox nodig hebben met bijna de zelfde mogelijkheden van een professionele hydraulische klauwverzorgingsbox voor een deel van de prijs. Robotboeren geeft deze opkapbox extra mogelijkheden omdat ze goed te gebruiken is als behandelbox om bv koeien droog te zetten, uiers te ontharen etc, etc.

 

Deze box is standaard voorzien van het volgende:

• Zelfsluitende vangdeur, koe loopt de deur zelf dicht, men hoeft niet aan een touw te trekken, met kans dat men te laat is. Deur opent naar voren.
• Mechanische achterklep die de achterpoot dusdanig fixeert dat men veilig met een frees kan werken en makkelijk een blok plakt.
• Achterklep werkt bij alle maten koeien zonder aanpassingen.
• Broekketting is ook aanwezig.
• Vijf  220 volt elektromotoren; beide voorpootsteunen,de (brede)buikband en de achterpootlier worden aangedreven Elektromotoren zijn op de werkplek individueel te bedienen.
• 2 dubbele hekken aan weerszijden van de opkapbox om de koeien makkelijk in de box te krijgen.
• De vloer is van tranenplaat om het uitglijden van de koe zoveel mogelijk te voorkomen.

 Aan de achterkant is de box verbreed om er voor te zorgen dat de koe minder snel langs de box stapt. Ook is hierdoor het omgooien van de box door de koe onmogelijk geworden. De koe staat op een verhoogde vloer zodat er rechtop staand gewerkt kan worden. Om te zorgen dat de box altijd stabiel staat is één poot verstelbaar .      

De elektrische box is voorzien van een draaibare gereedschapsdrager. Deze kan om de box heen gedraaid worden zodat men altijd gereedschap bij de hand heeft, of men nu voor- of achterpoten moet bekappen. Aan de gereedschapsdrager kan men een haakse slijpmachine ophangen, materialen in een bakje plaatsen en spray in een houder plaatsen. De gereedschapsdrager is verder voorzien van 3 stopcontacten en een heldere Led lamp voor goed licht op uw werk.

 

Vanwege het gewicht van de box,ongeveer 560 kilo ,wordt ze het beste in een vaste opstelling gebruikt zoals in een behandelstraat of separatie ruimte. Sinds kort hebben wij als optie een transport as  in ons assortiment opgenomen. Hiermee kan de box over een korte afstand verplaatst worden.

 

 Op deze box zijn de volgende opties toepasbaar:         

• Rubbermat
• Extra fixeerbeugel achterpoot
• Hydraulisch aangestuurde achterbeugel

Afmetingen:

Lengte:  190 cm
Buitenbreedte: 109 cm
Voorpootsteunen:        135 cm
Binnenbreedte: 72 cm
Buitenhoogte: 225 cm
Binnenhoogte: 167 cm
Gewicht:  560 kg